пʼятницю, 14 лютого 2014 р.

Організація навчального середовища в 1-х класах. Високопільська ЗОШ Валківського району

З дому, де ти народився, з шкільного порогу починається історія, починається Батьківщина

Історія Високопільської школи почалася ще з 1873 року, коли в селі було відкрито двокласну церковно-приходську школу на 25-30 учнів. У 1900 році було збудовано чотирикласну початкову школу, яка була зруйнована під час війни у 1943 році. Приміщення середньої школи було збудовано у 1927 році, яка проіснувала до 1987 року. Новий заклад освіти  урочисто відкрито 1 вересня 1987 року.
За роки існування школа випустила 2658 учнів. Серед них відомі вчені, доктори та кандидати наук, професори, військові лікарі, артисти, вчителі  (Перемот Д. К. – генерал-майор авіації, Бровко Н. З. -  кандидат медичних наук, доцент-кардіолог, Лисогуб Т. Д. – професор Харківського технічного університету, Коваль А. Д. – доктор філософських наук, нагороджений орденом князя Володимира ІІІ ступеня, Шляхова Л. М. – солістка хору ім. П’ятницького та ін.).
Сьогодні в школі 11 класів з денною формою навчання  і 3 класи із заочною формою навчання.
У 2013/2014 навчальному році до 1 класу зараховано 17 учнів. Приміщення 1 класу знаходиться на першому поверсі закладу. Для першокласників створено чудові умови: великий затишний клас, ігровий куточок з безліччю іграшок, гімнастична зала.
Педагогічний колектив налічує 20 вчителів, 14 із них - випускники цієї школи.
Керівництво школою здійснюють:
Директор школи – Зінченко Валентина Олександрівна
Заступник з  навчально-виховної роботиПерець Світлана Анатоліївна
Заступник з виховної роботиФедорченко Світлана Олексіївна
Педагог-організатор – Грубник Людмила Володимирівна
Центром виховної роботи в школі є музей шкільної історії – своєрідний шкільний родовід. Відкритий 16 квітня 1991 року він став першим в області музеєм історії школи.
В експозиціях шкільного музею – шкільні предмети від першої чорнильниці, полотняної сумки 1901 року до сучасного калькулятора, а також документи, фотографії, альбоми, що розповідають про незабутні шкільні роки не одного покоління випускників.
Учні школи займаються пошуковою роботою, їх роботи неодноразово були відзначені обласними грамотами та дипломами за участь у пошукових роботах.
Школа має свій гімн, герб та прапор.
Комп’ютерний клас, мультимедійні проектори, інтерактивна дошка, сучасний фізичний кабінет, актова, гімнастична та спортивна зали, майстерні технічної та обслуговуючої праці, навчальні кабінети, бібліотека, спортивний майданчик – матеріально-технічна база школи.
Заочна та вечірня школа в селі Високопіллі працювала з 1953 року, у 80-х роках минулого століття на базі Високопільської середньої школи працював консультаційний пункт Валківської вечірньої школи.
У вересні 2004 року було знову відновлено роботу класів за заочною формою навчання.

Наша адреса:

63020, Україна                                                      e-mail:
Харківська область                                              Cachevnik@rambler.ru
Валківський район
с. Високопілля
вул. Радянська, 3

тел. (05753) 6-92-25





Немає коментарів:

Дописати коментар