четвер, 28 січня 2010 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС ДИТЯЧИХ МАЛЮНКІВ «ДІТИ СВІТУ, ВІЗЬМІТЬСЯ ЗА РУКИ!»

         26 січня 2010 року. - 20 січня 2010 року Представництво ООН в Україні розпочало всеукраїнський конкурс дитячих малюнків «Діти світу, візьміться за руки!» з нагоди відзначення Міжнародного року зближення культур 2010. Метою конкурсу є попередження конфліктів через популяризацію основних прав людини серед дітей та виховання поваги до оточуючих.

       До участі в конкурсі запрошуються учні 1-4 класів (6-10 років) загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів. Роботи на тему міжнародної дружби та культурного різноманіття, виконані олівцями, фломастерами, фарбами на аркуші паперу формату А3 потрібно надсилати на адресу Представництва ООН з приміткою «Конкурс малюнків» до 3 травня 2010. На переможців чекають цікаві призи. Кращі роботи будуть надруковані в дитячій книжці щодо прав дітей, культурне різноманіття та неприпустимість дискримінації.

        «Найдієвіший шлях попередження конфліктів, проявів ксенофобії та нетерпимості – це плекання серед дітей та молоді поваги до розмаїття, розуміння важливості мирного співіснування різних культур, націй та релігій», - зазначив Постійний координатор системи ООН в Україні Олів’є Адам.

www.un.org.ua