понеділок, 25 січня 2016 р.

Концепція початкової освіти: шляхи розвитку

22 січня 2016 року на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» з метою визначення шляхів реформування початкової освіти в країні відбулося засідання круглого стола за темою: «Концепція початкової освіти: шляхи розвитку».
У засіданні взяли участь представники педагогічної громадськості: учителі початкових класів, заступники директорів з навчально-виховної роботи, директори загальноосвітніх і приватних шкіл, викладачі факультету початкової освіти Харківського національного педагогічного університету ім. Г.С. Сковороди, представники видавництв.
Під час круглого стола відбувся змістовний діалог щодо функціонування початкової школи, її проблем та шляхів її реформування. Були обговорені питання структури початкової школи, наповнення навчального плану, а також питання організації навчально-виховного процесу у школі І ступеня.

Всі учасники засідання дійшли висновку, що залишати початкову освіту в тому стані, у якому вона працює сьогодні неможливо, тому була висловлена пропозиція розробити власний варіант Концепції початкової освіти.

Запрошуємо до створення альтернативної Концепції початкової освіти всіх педагогів Харківщини. Свої думки Ви можете залишати на сторінках нашого блогу, або надсилати методисту з питань початкової освіти КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти". Будемо раді нашому співробітництву!!! 

Культура добросусідства

Картинки по запросу культура добросусідства21 січня 2016 року на базі КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» за замовленням Р(М)МК відбувся семінар-презентація за темою: «Інтегрований курс виховної спрямованості «Культура добросусідства» для вихователів ДНЗ, вчителів початкових класів та класних керівників 5-6-х класів.
Під час семінару педагоги визначили особливості культурно-освітної технології «Культура добросусідства» та актуальність її впровадження; обговорили регіональні аспекти у виховній роботі навчальних закладів області: соціальні, культурні та психологічні; опрацювали зміст програми «Культура добросусідства» за рівнями освіти (для дошкільних навчальних закладів, початкової та основної школи).

У семінарі-презентації взяли участь 98 педагогів з районів (міст) Харківської області та м. Харкова
Матеріали семінару можна скачати тут: 
https://drive.google.com/folderview?id=0B2s7yEyw9_THSE50UEJCNzlvWTA&usp=sharing