четвер, 22 вересня 2016 р.

Через школу до громади

                                 Шановні колеги!
Картинки по запросу від школи до громади
Інформаційно-дослідницький центр «Інтеграція та розвиток» (м. Київ) надіслав лист, яким запрошує викладачів курсу «Культура добросусідства» взяти участь у проекті «Через школу до громади». Проект спрямований на розвиток взаємодії з батьками дітей, які навчаються у навчальних закладах різного рівня. В ньому будуть брати участь представники 11 адміністративних одиниць України – Донецької, Закарпатської, Запорізької, Київської, Луганської, Львівської, Одеської,
Харківської, Херсонської, Чернівецької областей і м. Києва. В рамках цього пілотного проекту на конкурсній основі будуть відібрані 60 педагогів, які зможуть пройти спеціальне навчання для проведення системної роботи з батьками під час батьківських зборів. Планується, що ця робота буде спрямована на раннє попередження насильницьких конфліктів в школі, родині та громаді, міжкультурну толерантність та недискримінацію; на розвиток соціальної згуртованості, громадянської освіти дорослих, зокрема обговорення питань прав людини, громадської участі та активізму, розвитку місцевої громади тощо. Проект проводиться за підтримки Міністерства освіти і науки України (наказ № 951 від 05.08.2016 р., додаток 2, п.8, 17) та  програми «МАТРА» Посольства Королівства Нідерландів в Україні.
З 20 вересня по 10 жовтня буде проводитися збір заяв педагогів, які зацікавлені взяти участь у відповідних 5-тиденних семінарах-тренінгах, що відбудуться в м. Ірпінь Київської області в період з 15 по 22 листопада 2016 р. До 25 жовтня 2016 р. буде проведений аналіз заяв й відібрані 60 учасників, про що буде повідомлятися персонально кожному з учасників відбору. Участь у семінарах є безкоштовною. Організатори також будуть сплачувати проїзд учасників, їхнє харчування й проживання в готелі.

Немає коментарів:

Дописати коментар