неділю, 7 жовтня 2012 р.

26 жовтня – День початкової освіти у Києві


Шановні колеги!
Традиційно, під час осінніх канікул найкраще педагогічне видання "Шкільного світу" - газета "Початкова освіта" проводить для вчителів початкових класів у Києві "День початкової освіти"
Час проведення09:00–18:00
Місце проведенняКиївський міський будинок учителя, ауд. 103, конференц-зал, 206, 308 «Велика вітальня», 314 (вул. Володимирська, 57).

Майстер-класи та тренінги
Майстер-клас «Математична компетентність молодшого школяра тадіагностика її сформованості»
Проводить ЛИСТОПАД Наталія Петрівнакандидат педагогічних наукнауковийспівробітник лабораторії початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України.
Нова редакція Державного стандарту початкової загальної освіти і нові програми для 1—4-х класів націлюють навчальнийпроцес на запровадження компетентнісного підходу в навчанні молодших школярів.
У ході майстер-класу буде висвітлено теоретичні основи компетентнісного підходу у вивченні математикирозглянуто способийого реалізації відповідно до нового змісту початкової математичної освіти.
Учасники цього заходу матимуть змогу повправлятися у розробленні завдань для формування математичної компетентностімолодших школярів та діагностики її сформованості.
Майстер-клас «Урок розвитку зв’язного мовлення за компетентнісним підходом у мовній освіті»
Проводять:
ІВАНОВА Лідія Іванівнакандидат педагогічних наукдоцент кафедри теорії і методик початкового навчання Рівненськогодержавного гуманітарного університету;
ЛЕЩЕНКО Ганна Петрівна, кандидат педагогічних наукпрофесор кафедри української мови та методик її викладанняМіжнародного економіко-гуманітарного університету імені Степана Дем’янчука.
У ході інформаційної частини и дізнаєтеся про особливості проведення уроків розвитку зв’язного мовлення (РЗМ) відповідно досучасних підходів (компетентнісногокомунікативногофункціонально-стилістичного) з використанням інтерактивних технологій.
Під час практичної частини ви опрацюєте елементи новітніх технологій; опануєте дидактичну структуру уроку, побудованого відповідно до змістових та структурних вимог до уроків розвитку зв’язного мовлення, навчитеся самостійно формулювати цілі та завдання уроків розвитку зв’язного мовлення, розробляти вправи для формування різних складових комунікативної компетентності.
Практикум «Педагогічна та психокорекційна робота в процесі ознайомлення молодших школярів з українськими народними казками»
Проводить ГОРДІЙЧУК Оксана Євгенівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри педагогіки та методики початкової освіти факультету педагогіки, психології та соціальної роботи Чернівецького національного університету ім. Юрія Федьковича.
Метою методичного семінару є ознайомлення учасників (на основі власного практичного досвіду, результатів педагогічного експерименту) із системою педагогічної та психокорекційної роботи в процесі ознайомлення молодших школярів з українськими народними казками на уроках класного і позакласного читання.
Відвідавши цей захід, ви будете задоволені його практичною спрямованістю і вражені дієвістю та ефективністю самої системи роботи. Автор порекомендує вам теоретико-методичний інструментарій щодо реалізації найголовнішої — виховної функції цього жанру та запропонує на допомогу в практичній діяльності електронну версію матеріалів методичного семінару.

Тренінг «Профілактика мовленнєвих порушень у молодших школярів»
Проводять учителі-логопеди науково-методичного центру управління освіти Житомирської міської ради: БАБЮК Олена Віталіївна, КОЛОС Тетяна Михайлівна, ВИСОЦЬКА Тетяна Борисівна, ЮРЧУК Олена Іванівна, ЧУЛАЄВСЬКА Інна Борисівна.
У підвищенні якості освіти вагому роль відіграє своєчасне виявлення причин відставання окремих учнів і вибір найбільш ефективних шляхів усунення цього відставання. Мовленнєві порушення, які часто зустрічаються в учнів молодшої школи, заважають оволодінню на початковому етапі навичками письма і читання, а на більш пізніх — засвоєнню граматики рідної мови.
Учителі-логопеди нададуть вам практичну допомогу, спрямовану на профілактичну роботу з дітьми, що мають відхилення в мовленнєвому розвитку.
Тренінг розширить ваші уявлення про такі види профілактичної роботи, як:
• логоритміка;
• пальчикова гімнастика;
• гімнастика для очей, пальмінг;
• мовленнєве дихання;
• артикуляційні та голосові вправи.
 «Калейдоскоп ідей»
Цей захід складуть презентації передового досвіду колективів шкіл і талановитих педагогів. Ознайомлення з напрацюваннями колег буде як цікавим, так і вельми корисним, адже ми відбиратимемо найяскравіші та найактуальніші презентації.
Увага! Кількість презентацій, які можуть бути показані в рамках Дня ПО,обмежена. Якщо ви бажаєте презентувати свій досвід,обов’язково до 15 жовтня повідомте про це редакцію і  надішліть електронний варіант презентації.
 Як Взяти участь у заходах?
  • Протягом дня ми плануємо провести кілька різних заходів. Деякі з них відбуватимуться паралельно.
  • Робочі групи формуються до 22 жовтня. Якщо котрась із груп не буде сформована, за тиждень ми повідомимо Вам про ануляцію заходу. Кількість учасників тренінгів обмежена.
  • Вартість участі умайстер-класах для наших передплатників на 2013 рік — 50 грн, для решти бажаючих — 100 грн. Учасники — передплатники газет і журналів видавництва «Шкільний світ» — мають обов’язково пред’явити ксерокопію передплатної квитанції перед початком семінару. Приймаються копії квитанцій як від індивідуальних передплатників, так і від організацій. В останньому випадку кількість учасників визначається кількістю передплачених видань. Плата за участь вноситься під час реєстрації.
  • Заявки на участь приймаються за телефонами: (044) 537-32-00, 066-086-46-21,
    063-78-90-757(моб.).
Як взяти участь у «Калейдоскопі ідей»?
Дуже просто!
До 15 жовтня обов’язково повідомте про обрану Вами форму презентації та час, необхідний для її проведення.
Участь у «Калейдоскопі ідей» безкоштовна, але кількість учасників обмежена.
Попередній запис є обов’язковою умовою участі у заходах!
  • Будь ласка, повідомте нам, якщо ваші плани щодо участі зміняться.
  • Проїзд і харчування здійснюються за власний рахунок слухачів.
Адреса Будинку вчителя: м.Київ, вул. Володимирська, 57.
Контактні телефони: (044) 537-32-00; 066-086-46-21, 063-78-90-757(моб.).

Немає коментарів:

Дописати коментар