середу, 17 листопада 2010 р.

Постійно-діючий семінар для керівників Р(М)МО вихователів ДНЗ і вчителів початкових класів

   16 листопада 2010 року в Академії відбувся семінар "Формування готовності дітей 5-річного віку до навчання в школі".
   Метою даного семінару було розкриття науково-теоретичних підходів до забезпечення принципу наступності між дошкільною та початковою ланкою освіти в умовах обовязкової дошкільної освіти дітей 5-річного віку.
   Під час семінару були розглянуті питання:
1) науково-теретичні засади готовності дітей до школи (Назаренко Г.І., завідувач кафедри методики дошкільної та початкової освіти КВНЗ "Харківська академія неперервної освіти", к.пед. н.);
2) нормативно-правового забезпечення обовязковості дошкільної освіти  дітей 5-річного віку (Остапенко А.С., методист);
3) психологічні особливості дітей 5-річного віку (Марінушкіна О.Є, завідувач центру практичної психології та соціальної роботи);
4) підготовки дітей до школи в умовах навчальних закладів різних типів (Ротфорт Д.В., Остапенко А.С., методисти)

Відкритий урок методиста Академії в Куп`янську

11 листопада 2010 року на базі Куп’янського навчально-виховного комплексу № 2 методистом "Харківської академії неперервної освіти" Ротфорт Д.В.був проведений урок позакласного читання з використанням ІКТ.
Урок в 4 класі за темою "Леся Українка. Казка про Оха-Чародія"

Пропоную розглянути презентацію до даного уроку

View more presentations or Upload your own.

неділю, 14 листопада 2010 р.

Дні аналізу та регуляції в м. Куп`нськ

10-11 листопада відбувся виїзд методиста з питань науково-методичного супроводу "Харківської академії неперервної освіти" у м.Куп`янськ. З метою надання методичної допомоги були відвідані два навчальних заклади.
10 листопада Куп`янський НВК № 8 презентував: заняття старшої групи з "Логоритмики", урок з предмету "Я і Україна" у 3 класі та "Свято української мови" для учнів початкових класів. Всі заходи відбулися на високому методичному рівні.

Курс за вибором "Права дитини"

21 жовтня відбувся семінар "Школа молодого методиста", матеріали якого були опубліковані раніше, крім курсу "Права дитини". Надаю Вам адресу, з якої цю презентацію можна скачати.
http://depositfiles.com/files/eg1cybtwa
До речі, всі інші презентації цього семінару тепер теж можна скачувати і презентувати без Інтернету.

Всеукраїнські інтернет - збори батьків першокласників

Шановні колеги! Нагадую, що згідно з розпорядженням Міністерства освіти і науки України від 19.10.2010 № 143-р та листом Міністерства освіти та науки України від 20.10.2010 № 1/9-743 "Про проведення перших Всеукраїнських інтернет - зборів батьків першокласників", з 25 жовтня по 25 листопада 2010 року проводяться перші Всеукраїнські інтернет-збори батьків першокласників з метою удосконалення навчально-виховного процесу в початковій школі.

З інформацією можна ознайомитись на на сайті МОН України у розділі "Інформаційні повідомлення" (www.mon.gov.ua) та на інтернет-порталі "Єдине освітнє інформаційне вікно України"(www.osvita.com.).
Обговорення триватиме на форумі сайту МОНУ, за адресою www.zso.mon.gov.ua.
Запрошуйте батьків Ваших учнів до участі!